Skip to main content

Over ons

De historie van ons bedrijf

De familie Post kent een lange geschiedenis in het marktwezen, al sinds 1896 zijn wij op en rondom de markt te vinden. 

Aan het einde van de 19e eeuw is overgroot-opa Frans Post begonnen met het maken van marktkramen, handkarren en zeilen die hij verhuurde op de Haagse markt, deze was toen nog gevestigd aan de Prinsegracht. De gracht was nog niet gedempt en de markt stond tot 23:00 uur 's avonds.   

De markt aan de Prinsegracht

Ook de tweede generatie Post heeft altijd in het marktwezen gewerkt en ging ook marktkramen verhuren op deze markt aan de Prinsegracht. Deze markt verhuisde in 1938 naar de huidige locatie aan de Herman Costerstraat. Helaas wist op dit moment een andere firma de exploitaite van de markt in handen te krijgen. De mannen zaten echter niet bij de pakken neer en bleven actief in het marktwezen. Zo werd er expeditiewerk gedaan en de beroemde karretjes gemaakt. Deze karretjes konden de marktkooplieden huren. 's Avonds werden karretjes, met handel en al, gestald in één van de pakhuizen aan de Bloemfonteinstraat.

Het gereedmaken van het terrein aan de Herman Costerstraat 1937-1938

De beroemde opslag karretjes die werden verhuurd op het terrein aan de Herman Costerstraat. Deze karretjes werden door vader en zoons zelf gemaakt. Door het rijden met de karretjes kwam er een speciaal geluid vrij welke bewoners rondom de markt, van die tijd, nog altijd kunnen herinneren.

De derde generatie Post ging naast de werkzaamheden op de Haagse Markt ook met braderiekramen, voorzien van gekleurde zeilen, het gehele land door om kramen te bouwen. In 1988 kregen zij van de gemeente Den Haag weer de mogelijkheid om de markt aan de Herman Costerstraat te exploiteren. Ruim 26 jaar hebben wij dit werk mogen verzorgen.

Het gehele land door om kramen te bouwen.

De derde generatie Post is 25 jaar geleden ook begonnen met Uitenhage Verhuur B.V. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verhuur van reinigingsmaterialen en -voertuigen. Uitenhage Verhuur B.V. is voorgekomen uit de vraag om de markten na afloop ook schoon te houden. Ondertussen doet men meer dan alleen het reinigen van markten. De vloot van Uitenhage telt op dit moment meer dan 125 voertuigen welke worden verhuurd aan gemeentes en reinigingsbedrijven.

De tweede en de derde generatie van de marktenfamilie Post. Rechts: Paul Post, die later het bedrijf Uitenhage Verhuur "erbij" begon. Links: zijn vader.

Ondertussen is het de vierde generatie Post die nog altijd marktkramen verhuurd voor markten, braderieën, buurtfeesten en promotieactiviteiten maar steeds vaker kreeg men de vraag of men ook kon organiseren. Het idee voor een nieuw (derde) bedrijf was geboren en Marktland Evenementen B.V. werd opgericht! Wilt u dus een totaal evenement laten organiseren dan bent u ook daarvoor bij ons aan het goede adres!

Dagelijks helpen we met onze drie bedrijven, Marktbedrijf T. Post en Zonen B.V., Uitenhage Verhuur B.V. en Marktland Evenementen B.V. vele tevreden klanten. Graag helpen wij ook u met de voorbereidingen van uw feest of evenement.
Welkom bij ons bedrijf in Wateringen waar we sinds het jaar 2000 zijn gevestigd.

Welkom bij ons bedrijf in Wateringen waar we sinds het jaar 2000 zijn gevestigd.